Maisto produktai, kuriuos turite įtraukti arba vengti į PCOS / PCOD

Dieta turi didelę įtaką sveikatai. Patelės, sergančios PCOD, parodė teigiamus kai kurių mitybos ir gyvenimo būdo pokyčių rezultatus. Moterys, sergančios PCOD, greičiausiai turės didesnį insulino kiekį nei tos, kurios neturi PCOD. Jie turi atsparumą insulinui, o tai reiškia, kad kasos gaminamas insulinas nėra naudojamas organizmo cukrui virškinti, o tai lemia cukraus perteklių. Sukauptas cukrus virsta riebalais ir galiausiai sukelia nutukimą.

Be to, dėl atsparumo insulinui daugeliui sergančių moterų sunku lengvai numesti svorio. Insulino perteklius organizme sukelia hormonų, vadinamų testosteronu, gamybą, o šio hormono išsiskyrimas iš kiaušidžių sukelia vyrišką plaukų augimą ant kūno. Dietos ir mankštos programos tobulinimas keičiant gyvenimo būdą gali sumažinti riziką susirgti lėtinėmis su PCOS susijusiomis ligomis, tokiomis kaip diabetas, širdies ligos ir endometriumo vėžys.

Ką valgyti ir ko ne

  • Tam tikri maisto produktai gali padėti pagerinti bendrą PCOD paveiktos moters sveikatą, pavyzdžiui, maistas, kuriame gausu skaidulų, pavyzdžiui, brokoliai, žalios lapinės daržovės ir kiti maisto produktai, kuriuose gausu skaidulų. Tai taip pat padeda palaikyti gliukozės kiekį organizme. Įrodyta, kad PCOD pacientai, mažinantys angliavandenių vartojimą, turi reguliaresnius menstruacijų ciklus nei tie, kurie laikosi kitų svorio metimo dietų.
  • Maži ir dažni valgiai, kuriuose gausu skaidulų ir baltymų, padeda reguliuoti insulino lygį visą dieną.
  • Į savo mitybą įtraukite daugiau sveikesnių riebalų, pavyzdžiui, omega 3 riebalų rūgščių. Yra žinoma, kad žuvų taukai, avokadai, alyvuogių aliejus ir kt. suteikia sveikų riebalų.
  • Sumažinkite druskos suvartojimą iki 2-3 gramų. Apribokite maisto produktų, tokių kaip sūdyta ir rūkyta mėsa, sūdyti riešutai, konservuotos ir perdirbtos daržovės, supakuoti ir perdirbti maisto produktai, vartojimą.
  • Tinkamas kiekis liesos baltymų dietos padeda pagerinti medžiagų apykaitą. Tačiau reikia vengti raudonos mėsos ir perdirbtos mėsos, pavyzdžiui, dešrelių, dešrelių, pietų ir kt.
  • Maistas, turintis priešuždegiminių savybių, taip pat skirtas moterims, pavyzdžiui, ciberžolė ir pomidorai.
  • Mitas, kad moterys, sergančios PCOD, neturėtų vartoti pieno produktų, vienintelis pieno produktas, kurio reikia vengti sergant PCOD, yra grietinėlė.
  • Linų sėmenys, cinamonas, methi dana gali padėti palaikyti hormonų pusiausvyrą.
  • Panašiai tam tikri maisto produktai linkę didinti žalą, todėl reikia vengti, kad maistas, kuriame gausu perdirbto cukraus ir angliavandenių, apribotų gėrimų supakuotų maisto produktų suvartojimą. Venkite miltų ir kitų rafinuotų grūdų, gazuotų gėrimų, gėrimų su kofeinu, saldžių maisto produktų, pavyzdžiui, pyragų ir sausainių.