Valgykite sudėtingesnius („lėtus“) angliavandenius ir venkite labai perdirbtų.
Jūsų kūnas greitai virškina perdirbtus angliavandenius (pvz., sausainius, pyragus, baltą duoną ir baltus ryžius) ir paverčia juos cukraus kiekiu kraujyje. Sudėtiniai angliavandeniai (kurie turi skaidulų, pavyzdžiui, vaisiai, daržovės, pupelės ir nesmulkinti grūdai) virškinami lėtai ir riboja insulino kiekį. Atrodo, kad didelis insulino kiekis slopina ovuliaciją.
Venkite transriebalų ir rinkitės daugiau sveikų nesočiųjų riebalų.
Transriebalai (daugiausia randami tokiuose maisto produktuose kaip komerciniai kepiniai ir užkandžiai, gyvūniniai produktai, gruzdintos bulvytės ir kai kurie margarinai) didina atsparumą insulinui.
Aukštas insulino kiekis sukelia daug medžiagų apykaitos sutrikimų, kurie turi įtakos ovuliacijai
Gaukite daugiau augalinių baltymų
Augaliniai baltymai (iš pupelių, riešutų, sėklų) yra su sveikais riebalais ir yra palyginti mažai kaloringi.
Nepamirškite vitaminų:
Daugiau valgyk | Gauti |
---|---|
Pilno grūdo | B grupės vitaminai, vitaminas E, skaidulos |
Vaisiai, daržovės | Vitaminas C, antioksidantai |
Liesa mėsa, pupelės | Baltymai, cinkas, geležis |
Mažo riebumo pieno produktai | Baltymai, kalcis |
DHA/Omega-3 (žuvis, riešutai,) | Naudinga kūdikio smegenų ir nervų sistemos vystymuisi; sumažina priešlaikinio gimdymo riziką |
Multivitaminai su 400 mcg folio rūgšties | Sumažina nugaros smegenų ir smegenų defektų riziką, ypač likus savaitėms iki pastojimo ir pirmąjį nėštumo trimestrą |
Vartokite choliną:
Jis padeda sumažinti žalingą genų poveikį, dėl kurio gali atsirasti apsigimimų, taip pat svarbus smegenų funkcijai, be kitų privalumų. Kiaušinių tryniuose, jautienos kepenyse ir žiediniuose kopūstuose yra labai daug cholino.
Alkoholį vartokite saikingai arba visiškai jo atsisakykite
Visiškai venkite kofeino
Premija: perkelkite.
Daug mankštinantis prenatalinėje ir priešgimdyminėje fazėje padidins jūsų galimybes lengvai ir patogiai pastoti. Tai gali padėti išvengti nugaros skausmo, patinimo ir per didelio svorio padidėjimo.